TERRÄNGHJULING (ATV)
Nästa Handledare-/Introduktionskurs pga rådande pandemi är våra kurser begränsade till antal elever, nya tider kommer innom kort *------* Nästa Torsdag med öppet kontor 21 Januari 2021 öppet Kl. 15.00 - 17.30

NÅGRA AV VÅRA FÖRETAGS

PARTNERS / KUNDER

PLANERAD UPPSTART FÖR MC 2021 I VECKA 12 (OM VÄDRET TILLÅTER, TIDER KOMMER ATT LÄGGAS UT HÄR)
NÄSTA AM KÖRKORTSKURS MED LEDIG PLATS: 15-16 Mars 1 ledig plats (Begränsat antal platser)

FÖRARBEVIS TERRÄNGHJULING


R1 utbildning har stor erfarenhet av utbildning på ATV. Vi har även utbildat gymnasieskolor i basmaskin med förarbevis som grund. Vi kan komma till er med våra maskiner och genomföra utbildningen på plats. Vi har själva satt ihop ett utbildningsmaterial för att tillgodose utbildningEN. Vi är givetvis godkända av Transportstyrelsen så som utbildare och examinatorer.

Här nedan kan ni läsa generell information om förarbevis.

Vill ni boka en kurs, klicka här Förarbevis - Terränghjuling


Om du ska köra terränghjuling behöver du ett särskilt förarbevis. Du får också köra terränghjuling om du har ett körkort eller traktorkort utfärdat före 1 januari 2000.


För att få ett förarbevis för terränghjuling krävs att du har:

fyllt 16 år

gått en utbildning hos en godkänd utbildare

gjort ett godkänt kunskapsprov, du behöver inte göra något körprov.

Utbildning och prov för terränghjuling

Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar. De praktiska delarna går ut på att du ska lära dig att hantera terränghjulingen. Det är tillåtet att övningsköra, men bara under uppsikt av en godkänd utbildare. Privat övningskörning är inte tillåten. För att få övningsköra terränghjuling ska du vara minst 15 år och 9 månader.


Du måste ha fyllt 16 år och ha gått utbildningen för att få göra kunskapsprovet.


Bara de som har tillstånd av Transportstyrelsen får utbilda och ordna prov för förarbevis.


Förarbeviset

När du har gjort ett godkänt kunskapsprov rapporteras det till Transportstyrelsen, som skickar en ansökningsblankett för förarbevis till dig. Avgiften för förarbeviset är 150 kronor. När ansökan och betalning har kommit in till Transportstyrelsen, tillverkas förarbeviset och skickas till dig.


Du kan köra direkt när ditt godkända kunskapsprov har registrerats hos Transportstyrelsen om du har en giltig identitetshandling med dig vid färd. Du har två månader på dig att skicka in din betalning och ansökan om förarbevis. Efter två månader krävs att förarbeviset är med vid färd.


Har du inte ansökt om utfärdande av ditt förarbevis och betalat tillverkningsavgiften inom ett år från utfärdandedatumet blir förarbeviset ogiltigt och du måste då ta om det.


Foto på förarbeviset

Foto till förarbevis kan du ta hos en fotohandlare som tar foton för ID-handlingar. Bilder från skolfotografering uppfyller oftast inte de krav som ställs och brukar inte godkännas.


Förarbevis kan återkallas

Om du gör dig skyldig till trafikbrott kan du få en varning och få ditt förarbevis återkallat.

OBS! kör du terränghjuling eller ATV inom ditt yrke så kanske du behöver mer utbildning enligt Arbetsmiljöverket.

Copyright © R1 Utbildning All Rights Reserved